Zorg ervoor dat je niets vergeet: Plugin review van PublishPress Checklists

Rick Heijster
Plugins & Themes

Een blog is meer werk dan je vooraf zou denken. Je wilt niet alleen je lezers iets vertellen, maar je wilt ook dat je blog goed gevonden wordt. En dat het er mooi uitziet als je blog wordt gedeeld op social media. Ik weet niet hoe dat bij jou is, maar ik kom er nogal eens twee weken later achter dat ik vergeten ben om een goede samenvatting voor Google te schrijven.

Met PublishPress Checklists is dat verleden tijd.

Waar moet je allemaal aan denken?

Er zijn nogal wat dingen waar je aan moet denken als je een nieuw bericht of pagina publiceert op je website.

Categorieën en tags

Het is belangrijk dat je gebruik maakt van categorieën en tags op je blog. Waarom dat belangrijk is, lees je in dit artikel: Hoe gebruik je categorieën en tags in WordPress.

Maar dan moet je natuurlijk niet vergeten om daadwerkelijk die categorieën en tags in te stellen.

SEO

Zoekmachineoptimalisatie, ook wel SEO genoemd, is een onderwerp op zich. Het gaat wat ver om daar in dit artikel heel uitgebreid op in te gaan, maar het is belangrijk dat je voor ieder bericht en pagina een aan een aantal basiseisen voldoet. Daarbij kun je denken aan:

  • Minimaal 200 woorden
  • Titel voor Google ingesteld (en nee, dat is niet per se de titel van je pagina)
  • Omschrijving voor Google ingesteld.

In dit artikel kun me meer lezen over SEO: Wat is SEO?

Afbeelding en tekst voor Facebook, als je bericht wordt gedeeld

Wanneer je een website op Facebook deelt, zie je vaak dat er automatisch een bijpassende afbeelding van de website verschijnt bij je bericht. Daardoor wordt je bericht aantrekkelijker voor andere Facebookgebruikers en is de kans groter dat iemand op de link klikt.

Het lijkt alsof dat automatisch gaat, maar dat is helaas niet zo. Je moet Facebook (en Twitter) expliciet vertellen welke afbeelding en tekst ze moeten tonen. Als je dat niet zelf instelt, dan probeert WordPress je daar zo goed mogelijk mee te helpen door een willekeurige afbeelding van je pagina en de eerste woorden van je tekst te tonen.

In 9 van de 10 gevallen is dat niet wat je wilt. Je wilt namelijk een afbeelding die je zelf kiest en een pakkende introductietekst.

Hier kun je trouwens lezen hoe je met Yoast instelt hoe je pagina op Facebook wordt getoond: Hoe je er met Yoast SEO voor zorgt dat je berichten er perfect uitzien op Facebook

Een blog die ik op Facebook gedeeld heb
Een blog die ik op Facebook gedeeld heb

Uitgelichte afbeelding

Veel thema’s en builders maken in overzichten van je berichten dankbaar gebruik van de uitgelichte afbeelding van je bericht. Maar dan moet je die natuurlijk wel instellen.

Maak een Checklist met PublishPress Checklists

Niet zo lang geleden kwam ik een plugin tegen die je helpt om ervoor te zorgen dat je niets vergeet: PublishPress Checklists. Met deze plugin kun je instellen waar je bericht of pagina aan moet voldoen. Je kunt ook per regel instellen wat er moet gebeuren als je nog niet aan de regel hebt voldaan. Je kunt er zelfs voor zorgen dat je bericht dan nog niet gepubliceerd kan worden.

Je kunt zelf instellen wat er in je checklist staat
Overzicht van wat je nog moet doen, tijdens het schrijven
Als je wilt publiceren zonder dat alles in orde is, krijg je deze melding

Gratis, Pro-versie onderdeel van pakket

PublishPress Checklists is gratis te downloaden uit de WordPress Plugin Directory. Er komt ook een uitgebreidere Pro-versie aan, die je bijvoorbeeld ook kunt integreren met Yoast. Deze Pro-versie is onderdeel van een suite met allerlei PublishPress plugins die allemaal te maken hebben met bloggen op je website.

Je vindt meer info over deze Pro-versie op hun website.

Mijn beoordeling van PublishPress Checklists

Mogelijkheden
Gebruikersvriendelijkheid
Prijs – Kwaliteit

Kortom

Ik hou van checklijstjes. Het zorgt ervoor dat ik gestructureerd werk. Deze plugin is voor mij daarom een uitkomst.

4.5

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Dit zijn de 6 eigenschappen van succesvolle websites​

Dit zijn de 6 eigenschappen van succesvolle websites​

Of je nu producten of diensten aanbiedt, je website is een belangrijk verkoopkanaal voor je bedrijf. Het is een van de eerste dingen die je potentiële klanten zullen zien wanneer ze online op zoek zijn.

Als je niet steeds bezig blijft met je website en deze gebruiksvriendelijk en relevant houdt voor je doelgroep, loop je een serieus risico om potentiële klanten aan je concurrenten te verliezen.

In dit e-book heb ik 6 aandachtspunten op een rij gezet, waarmee je jouw website naar een hoger niveau kunt tillen.

rick-heijster-250x250

Over de schrijver

Rick Heijster

RAM ICT Services is Rick Heijster.

Ik ben opgeleid als Bedrijfskundig Informaticus. Ik heb veel ervaring met technische kanten van ICT als WordPress, PHP, JQuery, maar ook met bedrijfskundige kanten als Business Intelligence, Proces (re)Design, Project- en teamleiding.

Door deze uitgebreide ervaring kan ik goed de vertaalslag maken van jouw vraag naar een technische oplossing. Ook kan ik goed technische vragen beantwoorden op een manier dat het ook voor niet-techneuten begrijpelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant:

Scroll to Top

Gratis hulp voor goede doelen

Ik denk dat we in deze onrustige tijden allemaal zouden moeten doen wat we kunnen. Anderen helpen. Onze talenten inzetten voor de samenleving.

Veel (lokale) goede doelen moeten in deze tijd alle zeilen bijzetten. Als jij ook zo’n goed doel runt, of als je iemand kent die dat doet, en als je hulp nodig hebt met je online aanwezigheid, dan wil ik graag kijken of ik je gratis kan helpen. 

Dat kan zijn met de basis (updates, back-ups, beveiliging), maar misschien ook met andere aspecten van je website.

Download nu gratis dit e-book en leer hoe je je website nog succesvoller maakt

Leer in deze mini-cursus hoe je je website nog succesvoller maakt, te beginnen met dit gratis e-book.  Je kunt je op ieder moment met één klik weer uitschrijven.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik heb ook een hekel aan SPAM en ik ga zorgvuldig om met je e-mailadres.
Mijn privacybeleid vind je hier